Receptes
TORRADA D’ESCLATA-SANGS
L’esclata-sang és un bolet molt conegut i popular a casa nostra i una menja molt sabrosa.
El podem consumir de moltes i variades maneres però, per a mi, una de les millors és torrat a la brasa sobre unes graelles.
Per tal de gaudir al màxim de totes les qualitats gastronòmiques d’aquest fong cal seguir els passos següents:
a.- No devem netejar-los amb aigua per tal de llevar-los la terra, doncs aquesta operació ens privarà de gran part dels seus aromes. Cal, per tant, que els netegem en sec i una forma tradicional de fer-ho és llevar-los la terra amb una rameta d’estepera ( cistus albicus ).
b.- Tot seguit caldrà que escollim aquells bolets que estiguen més ben formats, és a dir, que tinguen una forma més arrodonida i amb els bordes girats cap amunt, formant una mena de cassoleta.
c.- A continuació els tallem el tronquet central i ja els podem col·locar sobre les grelles.
d.- Una vegada fets per ambdues cares, els regarem amb un bon rall d’oli d’oliva verge i un bon pessic de sal i tot seguit, passarem a consumir-los.
És molt important menjar-los ben calentes.
Jaume Palmer Tarrasó
Benissivà – La Vall de Gallinera
En la confecció de les fotografies observareu que hem netejat els esclata-sangs amb un raspall, doncs no disposaven de l’herba adient, hem aprofitat uns espàrrecs i no els hem torrat sobre graella amb brases sinó sobre la planxa d’una cuina de llenya.
…………………………………………………………………………………………………………